GENÇ ŞEFLER  “Atıksız Mutfakların Şefi Açelya Erdöl”

GENÇ ŞEFLER “Atıksız Mutfakların Şefi Açelya Erdöl”

Bu haber 25847 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Gastronomi dünyasının genç şeflerinden Açelya sosyal sorumluluk bilinciyle sağlıklı mutfaklar ve atıksız sofralar üzerine farklı tarifler geliştiriyor. 

Açelya Erdöl Şef ve “Atıksız Mutfak Şefi”,  1981 yılında İzmir'de doğdu. Küçük yaşlardan beri mutfağa olan tutkusunu 2008 yılında İstanbul'a gelişiyle profesyonelliğe taşıdı. ‘Chef İstanbul Mutfak Atölyesi’nden Temel Mutfak Eğitimi ve Dünya Mutfakları sertifikalarının sahibi oldu.  Açelya Erdöl Mutfak eğitimiyle eş zamanlı olarak Diyalog Anlatım İletişim Eğitim Kurumundan etkili konuşma ve diksiyon dersleri alarak eğitimini başarıyla tamamladı. Çeşitli Ulusal televizyonlarda sabah programlarında konuk şef olarak ağırlandı.

Genç şef “Mutfağın Yıldızı” yarışmasında birincilik ödülünü kazandı. Aynı sene Annelik heyecanını da yaşadı. Bu süreç içinde Anneliğe zaman ayırırken paralel olarak sağlıklı mutfak ve atıksız sofra üzerine farklı tarifler geliştirdi.

Başarılı şef 2021 Eylül ayında 3. Tasting Alaçatı Organizasyonunda Atıksız Enginar Workshop Tadım atölyesini hazırlayıp sundu. Bu çalışma Tasting Alaçatı bünyesinde en önemli etkinliklerden biri oldu. Özellikle Ülkemizi de etkisi altına alan salgın sonrası, geleceğimizi tehdit eden Küresel iklim krizi ve Global ekonomik kriz Açelya Şefi olgunlaştırdı, sosyal sorumluluk bilinciyle harekete geçirdi.

Evlerimizde özellikle mutfaklarda israfı önlemek, sıfır atık ve atıksız sofra başlığında farklı, sağlıklı tariflerini çeşitli platformlarda mutfak severlere sunmayı amaçlıyor. En büyük hedefi bu konuda yaptığı araştırmaları ve bilgileri sosyal sorumluluk bilinciyle birçok eğitim kurumunda, medya kuruluşlarında sunumlara dönüştürerek, makaleler yazmak olan Açelya Şef bilginin paylaştıkça çoğaldığına inanan bir kişiliğe sahip.

ETİKETLER :
AAAAA EKİCİ SNOB AKKOMARKA-1 Ülker Vegan Çikolata

ÖNERİLEN HABERLER

EKİCİ ÖDÜL BANNER Reis Gıda Metro Türkiye
KAHVE DÜNYASI