Şifa deposu “ekşi mayalı ekmek”

Şifa deposu “ekşi mayalı ekmek”

Bu haber 22528 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

165 yılı aşkın tecrübesi, dünya üzerinde 5 kıtaya yayılmış üretim tesisleri ve kaliteli ürünleriyle maya endüstrisinde global referans olan LesaffreTürkiye’nin Baking Center ve İnovasyon Direktörü Kerem Çetin, binlerce yıldır sofralarımızda yer alıp onlarca çeşidiyle yemeklerimize eşlik eden ve faydaları saymakla bitmeyen ekşi mayalı ekmeği anlattı.

Türk kültüründe daima önemli bir yeri olan ekmek, göçebe dönemde daha uzun süre dayanabilmesi amacıyla mayasız ve lavaş şeklinde yapılırken, yerleşik hayata geçilmesiyle yerini birbirinden lezzetli, pek çok farklı çeşide bıraktı. 

Binlerce yıldır sofralarımızda yer alan ve onlarca çeşidiyle yemeklerimize eşlik eden ekmek, beslenme uzmanlarının çağrısıyla mesafeli durulmaya çalışılan bir besin olsa da, sağlıklı çeşitleriyle hem beslenme trendlerine hem de diyet listelerine girmeye başladı.

Sindirim ve bağırsak dostu

Ekmeğin Türk kültüründeki önemine dikkat çeken Lesaffre Türkiye’nin Baking Center ve İnovasyon Direktörü Kerem Çetin, eski bir ekmek mayası olan ekşi mayalı ekmeğin faydalarını anlattı.  Geleneksel bir mayalama yöntemi olan ekşi maya ile hazırlanan ekmeğin protein ve vitamini yönünden oldukça zengin olduğunu belirten Çetin, sözlerine şöyle devam etti: “Ekşi mayalı ekmek, normal ekmeğe göre daha düşük glisemik indekse sahip olduğundan, kan şekerinin aniden yükselmesini önler. Kan şekerinin ve insülin düzeyinin normal seyretmesi ise, sık sık hissedilen açlık hissinin ortadan kalkmasına yardımcı olur.”

Yuva Ekşi Ekmek Mayası ile artık siz de evinizde tadına doyulmaz ekşi mayalı ekmekleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Bağırsak dostu ekmekler üretmenize yardımcı olacak Yuva Ekşi Ekmek Mayası ile mutfağınızda harikalar yaratmanın keyfini çıkarın.

ETİKETLER :
AAAAA EKİCİ SNOB AKKOMARKA-1 Ülker Vegan Çikolata

ÖNERİLEN HABERLER

EKİCİ ÖDÜL BANNER Reis Gıda Metro Türkiye
KAHVE DÜNYASI