Mondelēz International, yeni sürdürülebilirlik raporunu yayınladı.

Mondelēz International, yeni sürdürülebilirlik raporunu yayınladı.

Bu haber 14994 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Mondelēz International’ın duyurduğu global çaptaki rapora göre şirket, geçtiğimiz yıl sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda önemli ilerlemeler kaydetti ve birden fazla hedefini aştı. Şirketin pozitif değişim sağlama amacıyla hayata geçirdiği çalışmalar dikkat çekici sonuçları göz önüne serdi. 

Her yıl düzenli olarak yayınlanan ve Mondelēz International için rehber niteliğinde olan bu rapor, şirketin sürdürülebilir atıştırmalıklar inşa edebilmesine, yenilikçi ve ölçülebilir çözümlere odaklanmasına ve sektör çapında dönüşümü yönlendirmesine olanak sağlıyor. ‘’Snacking Made Right’ raporunda aynı zamanda Mondelēz International’ın olumlu değişim sağlamak için küresel ölçeğinden yararlanarak atıştırmalıkların geleceğine liderlik etme taahhüdü özetleniyor. 

Geçtiğimiz yılın şirket için tüm zamanlardan daha önemli olduğunu vurgulayan Mondelēz International Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Dirk Van de Put, aldıkları sonuçların şirketi çok motive ettiğini ve hedeflerini arttırma konusunda kendilerini teşvik ettiğini söyledi. Van de Put, ‘’ Her sene düzenli olarak yayınladığımız ‘’Snacking Made Right’’ raporu iş yapış biçimlerimizin temelini oluşturuyor. Aynı zamanda bu rapor bizim insanlarımıza özen göstermemize, kaynaklarımızı korumamıza ve dünyanın her yerindeki tüketicilerimizle bağ kurmamıza yardımcı oluyor. Daha çeşitli, adil, kapsayıcı ve şeffaf bir organizasyon olmaya çalışarak çevre üzerindeki etkilerimizi minimize etmeye odaklanıyoruz. Kendimizi atıştırmalığın geleceğine liderlik etme gayretlerimizi hızlandırmaya adadık. ‘’ dedi.

Mondelēz International, çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık taahhütlerini de arttırdığını duyurarak bu kapsamda ilk Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Başkanı atadı. 

Kalıcı bir değişim yaratmak için insanları doğru atıştırmaya teşvik etme amacıyla çalışmalar yürüten Mondelez, sürdürülebilir içerikleri temin etme, çevresel etki, ambalaj inovasyonu, topluma destek ve iyi olma gibi konularda aşağıdaki şekilde önemli gelişmeler kaydetti. 

Sürdürülebilir İçerik Temini

Kakao hacminin %68’i, şirketin imzasını taşıyan kaynak programı Cocoa Life yoluyla sürdürülebilir şekilde temin edildi.

Kullanılan palmiye yağının %98’i şirketin 2020 Palmiye Yağı Eylem Planına paralel olacak şekilde tedarikçilerden sağlandı.

Çevresel Etki

Üretimdeki karbondioksit emilimi %20 azalarak, %15 hedefi aşıldı. Öncelikli su kullanımı %30 oranında azalarak %10 hedefi aşıldı. Üretimde yer alan toplam atık %30 azalarak, %20 hedefi aşıldı.

Ambalajda İnovasyon

Ürün ambalajlarının %94’ü geri dönüştürülebilir olacak şekilde tasarlandı.

İyi Olma

Gelirin %16’sı porsiyon kontrollü atıştırmalıklardan elde edildi.

Topluma Destek

Yenilikçi sosyal yatırım ve ortaklıklarla, insanlar ve gezegen için uzun vadeli pozitif etkiyi güçlendirmek için Sürdürülebilir Gelecek platformu kuruldu.

Şirket olarak COVID-19 yardım çalışmaları için global olarak 30 milyon $’dan fazla katkı sağlandı. En son olarak Hindistan’ın salgınla mücadelesine destek olmak için 2 milyon $ bağış yapıldı. 

Raporda Mondelēz International’ın 2025 Yılı Sürdürülebilirlik Hedeflerine de Yer Verildi

Mondelēz International Başkan Yardımcısı ve Global Etki ve Sürdürülebilirlik Başkanı Christine Montenegro McGrath, şirketin sürdürülebilirliğe yaklaşımlarının net ve kendine özgü olduğunu vurgulayarak “İleride, en fazla etki yapabileceğimiz şeylere öncelik vererek, temeldeki sebepleri çözerek, kaydettiğimiz ilerlemeyi ölçerek ve ölçeklenebilir çözümlere yatırım yaparak gayretlerimizi yönlendirmeye devam ederken, yeni fikirlere açık ve esnek olmaya da devam edeceğiz ki ölçekli olarak kalıcı ve anlamlı değişimi yaratabilelim.” dedi.

Duyurulan raporda şirketin uzun vadeli hedefleri arasında ambalajların tümünün geri dönüştürülebilir olacak şekilde tasarlanması ve geri dönüştürülmesi, uçtan uca karbondioksit emisyonunun %10 azalması, işlenmemiş sert plastik kullanım oranını %25 azaltması, çikolata markaları için kakao hacminin %100’ünün Cocoa Life aracılığıyla sağlanması da yer alıyor.

ETİKETLER :
AAAAA EKİCİ SNOB AKKOMARKA-1 Ülker Vegan Çikolata

ÖNERİLEN HABERLER

EKİCİ ÖDÜL BANNER Reis Gıda Metro Türkiye
KAHVE DÜNYASI