32 Yıllık Lezzet Serüveni!

32 Yıllık Lezzet Serüveni!

Bu haber 15030 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Gençoğlu ailesi tarafından temelleri atılan Penguen Gıda konserve ürünleri ilk kez sağlıklı cam kavanozda sunan, ISO 22000 (HACCP) ve ISO 9001:2015 “Kalite Yönetim Standartları almış, Türkiye’yi dünya arenalarında başarılarla temsil etmiş kuruluşlardan biridir.

Penguen Gıda’nın temelleri bundan 32 yıl önce Gençoğlu ailesi tarafından gıda sektöründe üretim yapmak üzere Bursa’da kuruldu. Kuruluş 1990 yılında Türkiye’nin en modern dondurulmuş gıda tesisi olarak üretime geçerek dış pazarlara ihracata başladı.

1991 yılında piyasalardan gelen başarılı tepkiler doğrultusunda konserve tesislerini faaliyete geçirerek “Özel Markalı Ürünler”, “Private Label” üretimine başlandı. 1993 yılında sektörün gerekliliği doğrultusunda “HACCP”, ”Kritik Noktalarda Risk Kontrol Analizi” uygulamalarının temelleri atıldı. 

1994 yılında hammadde ile başlayan ve müşterilere kadar gelinen süreçte izlenebilirlik kayıtları oluşturularak dökümantasyon sistemine geçildi. 1996 yılında “PENGUEN” markası ile iç pazara girerek Türkiye’nin markası olma yolundaki adımları atmış oldu. Kurulan lojistik ağıyla üretilen Penguen ürünleri tüm market raflarındaki yerini aldı.

Şirket hedefleri doğrultusunda 1999 yılının ilk dönemlerinde ISO 9000 sertifikasıyla belgelendi. İç pazarda tüketiciler tarafından aranan bir marka haline gelen PENGUEN, yurtdışı ülkelerinde de takdir kazanarak orada yaşayan Türk vatandaşlarına ulaşması sağlandı. 2002 yılında yatırım portföyüne meyveli yoğurt ve dondurma endüstrisinin hammaddesi “Meyve Preparatı” üreterek yatırımlarına devam etti. PENGUEN iç pazardaki süt ürünleri imalatçılarına ürün temininde bulundu.

2003 yılında katıldığı sektör fuarlarından” Medya Force” tarafından reçel ve konserve kategorilerinde “Private Label” üreticisi seçildi. 2004 yılında Tüketici Dergisi tarafından “Tüketicinin En Çok Güvendiği Marka” olarak ödüllendirildi. 2005 yılında EFSIS tarafından dünyanın sayılı markaların verilen ve bağımsız denetimler sonucunda “En Üst Düzey” kalite belgesi olan “BRC-A Kalite” belgesine hak kazandı. 

15 Mart 2016 “Dünya Tüketiciler Günü”nde,”Tüm Tüketicileri Koruma Derneği” tarafından organize edilen ödül töreninde konserve üretimi dalında “Yılın Altın Markası” ödülüne layık görüldü. 2007 yılına gelindiğinde AC Nielsen verilerine göre reçel kategorisinde Türkiye Lideri oldu. 2008 yılında T.C Başbakanlık ve Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından meyve ve sebze ürünleri alanında 2007 yılı verilerine göre en çok ihracat yapan gıda şirketi olarak Türkiye birinciliğinde ipi göğüsledi. 

PENGUEN, Türkiye’nin en büyük turşu, reçel, konserve ve dondurulmuş gıda üreticisi olarak yüzde 100 katkısız ve koruyucusuz ürünleriyle Avrupalıların sofralarını süslemeye devam ediyor. 

ETİKETLER :
AAAAA EKİCİ SNOB AKKOMARKA-1 Ülker Vegan Çikolata

ÖNERİLEN HABERLER

EKİCİ ÖDÜL BANNER Reis Gıda Metro Türkiye
KAHVE DÜNYASI