Arı ekmeği nedir, biliyor muydunuz?

Arı ekmeği nedir, biliyor muydunuz?

Bu haber 22714 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Daha düne kadar “perga” olarak adı geçen arı ekmeğinin ne olduğunu bilmiyorduk. Arılar ve yaşamları üzerinde yapılan araştırmalar sonucu Arı Ekmeği’nin insan sağlığına ilişkin birçok faydaları ortaya çıktı.

Arıların kendi yavrularını beslemek için doğadan topladıkları polenin, petek gözlerine depolanırken, arının kendi bünyesinden kattığı salgılarla zenginleşmiş, belirli bir süre sonunda arının istediği kıvamda olgunlaşmış halidir. Perga, Arının kendi bünyesinden kattığı salgılarla bir müddet beklemiş, olgunlaşmış polen ancak arı ekmeğine dönüşümü sonrası arı yavrularının beslenmesinde kullanılıyor.

Uzmanlar arı ekmeğinin insan sağlığına yararlarını şu şekilde açıklıyorlar; "Arı ekmeği, içeriği yüksek olan asetil-kolin ile tansiyon ve kronik kabızlık tedavilerinde yardımcı olur. Bireylerin bedensel ve zihinsel gücünü arttırmada yardımcı olur. Antiseptik ve mikrop öldürücü özelliği de vardır.

Kanamalı diş eti koruma tedavisinde faydalıdır. Üreme hormonlarına katkısı ile erkeklerin cinsel yaşamını geliştirmede kısırlığı tedavi etmek amaçlı kullanılmaktadır. Yetersiz bağışıklık sisteminin kısa süre içerisinde toparlanmasına yardımcı olarak, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bağırsak sağlığını koruyor.

Arı ekmeği faydaları

Bilimsel çalışmalar arı ekmeğinin ülseratif kolit, anemi (kansızlık), karaciğer hasarı, depresyon üzerine olumlu etkileri olduğunu gösteriyor. 

Antiseptik ve mikrop öldürücü özelliği bulunan arı ekmeği, kanamalı diş eti tedavisi için de önerilir. Üreme hormonlarına katkısı ile erkeklerin cinsel yaşamını geliştirmede katkı sağlar.

İçeriği yüksek olan asetil-kolin ile tansiyonu dengeleyen arı ekmeği kronik kabızlık tedavilerinde yardımcı olur. Pergada polenden farklı olarak, bol miktarda K vitamini ve 6 kat daha fazla laktik asit içerir. 

Arı ekmeği ne kadar tüketilmeli?

Polenin haricinde arının enzimleriyle yoğrulmuş, fermente edilmiş, mayalanmış, bal da içerdiği için polenden de daha faydalı bir arı ürünü. Aynı zamanda "probiyotik" bir gıda olduğu için bağırsaklar için de çok faydalıdır. Günde 10 – 30 tane kadar tüketilebilir. Doğrudan yenebilir ya da bal ile karıştırılıp yenebilir

Perga zengin mikroorganizma-enzim, vitamin-mineral ve olağanüstü protein içeriği ile bütün canlı organizmalar için güçlü bir besin desteğidir. İçerisinde bol miktarda protein, amino asit, mineral (demir, fosfor, potasyum, bakır, kalsiyum, çinko, magnezyum ve selenyum), karbonhidrat, yağ asidi, geniş spektrumlu vitamin (C, B1, B2, E,H,P), riboflavin, nikotinin asit, folik asit, pantotenik asit yer alıyor. 

Ayrıca doğal laktik asit bakterileri ve bifidobakteriler pergayı doğal bir probiyotik yapıyor.

ETİKETLER :
AAAAA EKİCİ SNOB AKKOMARKA-1 Ülker Vegan Çikolata

ÖNERİLEN HABERLER

EKİCİ ÖDÜL BANNER Reis Gıda Metro Türkiye
KAHVE DÜNYASI