Yuva’dan sevgi dolu ekmeğin gizli formülü!.

Yuva’dan sevgi dolu ekmeğin gizli formülü!.

Bu haber 12530 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Hamur işi severlerin mutfaktaki vazgeçilmezi Yuva, Sevgililer Günü’nde tüm sevdikleriniz için kendi ellerinizle yapacağınız leziz bir hediye alternatifi öneriyor: Vişneli Çikolatalı Ekmek

165 yılı aşan bilgi birikimi ve deneyimi ile fırıncılık sektörüne hizmet eden Lesaffre Türkiye Baking Center ekmek ustaları, Sevgililer Günü’nde sofralarını mis kokulu, sevgi dolu ekmeklerle donatmak isteyenlere Yuva Instant Kuru Maya ile yapılacak enfes bir tarif sunuyor.

Birbirine en çok yakışan çift: Vişne ve çikolata 

Vişne ve çikolatayı bir arada hayal etmek bile keyiflendiriyor. Peki bu lezzetli ikiliyi kek yerine ekmekte denemeye ne dersiniz? İşte bu özel günde, hem sizin kalbinizi hem de sevdiklerinizin içini ısıtacak gizli formül: Vişneli Çikolatalı Ekmek 

Gerekli malzemeler 

3 su bardağı un, 1 paket Yuva Instant Kuru Maya, 1 su bardağı süt, 0.5 çay bardağı şeker , 1 çay kaşığı tuz, 120 g çikolata, 1 çay bardağı eritilmiş margarin, 1 çay bardağı öğütülmüş ceviz,1 çay bardağı çekirdeksiz vişne.

Yapılışı 

Sıcak eritilmiş margarinin içine çikolatayı ilave ederek, çikolatanın erimesini sağlayın. Un, maya, ılık süt, şeker ve tuzu karıştırın. Üzerine eritilmiş margarin ve çikolata karışımını ilave edin ve yoğurun. Öğütülmüş cevizi de ilave ettikten sonra, homojen ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, ılık bir ortamda hamur 2 katı hacme ulaşana kadar yaklaşık 90 dakika mayalandırın. Çekirdeksiz vişneleri 2’ye bölün ve hamurun ortasına yerleştirin. Homojen dağılabilmesi için çok baskı uygulamadan yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve dikdörtgen şekli verin, tepsiye yerleştirin. 5-10 dakika dinlendirin. Önceden 220°C’de ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Ekmekler soğuduktan sonra, üzerlerini pasta süsleri ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

La Saffre

165 yılı aşkın tecrübesi, dünya üzerinde 5 kıtaya yayılmış üretim tesisleri ve kaliteli ürünleriyle maya endüstrisinde global referans olan Lesaffre, Türkiye pazarında önemli bir yere sahip. Türk fırıncılık sektörünün ana oyuncularından biri olan Lesaffre Türkiye; Özmaya, Lesafmaya, Pulso, Inventis, Livendo, Safmill, Hasmaya, Canmaya ve Topmix markalarıyla fırıncılık sektörü için profesyonel maya çeşitleri, ekmek geliştiriciler, ekmek miksleri, mayalı hazır karışımlar ve diğer fırıncılık maddeleri, Yuva markasıyla ise ev kullanımına yönelik ürünler üretiyor.

Adana, Amasya ve Lüleburgaz’da üretim tesisleri bulunan Lesaffre Türkiye, ürünlerini Türkiye’nin yanı sıra 80’den fazla ülkeye ihraç ediyor. Sahip olduğu ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi sertifikaları ile kalite ve müşteri memnuniyetine verdiği önemi belgeleyen Lesaffre Türkiye, çalışanlarının gelişimi ve AR-GE faaliyetlerinin yanında, çevreye ve topluma karşı sosyal sorumluluklarını yerine getirmek için de ciddi yatırımlar gerçekleştiriyor. 

Lesaffre Türkiye, fırıncılık sektörünün dünyadaki ilk teknik destek merkezi olan Baking Center ile fırıncılık mesleğine katkıda bulunurken, yaratıcılığı desteklemek adına hazırladığı eğitimler ile de sektörün gelişimine katkı sağlıyor.

Lesaffre, bugün tüm dünyada “Ekmekçilik sektörünün referans oyuncusu olarak müşterilerine katma değerli ve yenilikçi çözümler sunmak” vizyonu ve “Gezegenimizi daha iyi beslemek ve korumak için birlikte çalışmak” misyonuyla hareket ediyor. Dünyadaki her üç ekmekten bir tanesi Lesaffre mayasıyla üretiliyor.

ETİKETLER :
AAAAA EKİCİ SNOB AKKOMARKA-1 Ülker Vegan Çikolata

ÖNERİLEN HABERLER

EKİCİ ÖDÜL BANNER Reis Gıda Metro Türkiye
KAHVE DÜNYASI