ÜNLÜ ŞEFLER Somer SİVRİOĞLU

ÜNLÜ ŞEFLER Somer SİVRİOĞLU

Bu haber 18911 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Avustralya'da restoranı bulunan ünlü aşcı Somer Sivrioğlu, MasterChef Türkiye 2020 programının jüri üyesi olarak karşımıza çıktı.

1971 yılında İstanbul/Kadıköy’de dünyaya gelen Somer Sivrioğlu, 25 yaşında iken 1995yılında Yüksek Lisans yapmak için Avustralya’ya gitmiştir. Sivrioğlu, Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümü mezunudur, sonraki yıllarda masterını yaptı. Somer Sivrioğlu’nun bir oğlu, bir de kızı olmak üzere iki çocuk babasıdır. Ünlü şef İkizler burcudur ve sıkı bir Fenerbahçe taraftarıdır.

Şef Sivrioğlu, bir dönem “Lezzet Yolculuğu” isimli bir radyo programı sunmuş ve köşe yazarlığı yapmıştır. Sivrioğlu geçmişten günümüze, “En İyi Restaurant, En İyi Et Ve En İyi Lezzet Ödülü” gibi çok dalda ödüllerin sahibidir. Somer şefin “Efendy” isimli restaurant’ı Sydney’de en iyi restaurantlar arasında yer alıyor.

Seneler önce ise dedesinin Eskişehir‘de bulunan hamam ve otel’in satarak, İstanbul’dan günümüzde sahip oldukları apartmanı aldığı biliniyor. Bu bilgi doğrultusunda Somer Sivrioğlu’nun aslen Eskişehir’li olduğunu söyleyebiliriz.

Şef az malzeme ile en iyi yemeği yapmayı, ürüne ve toprağa saygıyı Anneannesi’nden, çalışma ahlakını babasından, restaurant işletmeciliğini ve insan ilişkilerini annesinden, Anadolu mutfağı kültürünü ve araştırmanın önemini de Musa Dağdeviren ustadan öğrendiğini belirtiyor.

ETİKETLER :
AAAAA EKİCİ SNOB AKKOMARKA-1 Ülker Vegan Çikolata

ÖNERİLEN HABERLER

EKİCİ ÖDÜL BANNER Reis Gıda Metro Türkiye
KAHVE DÜNYASI