Sürdürülebilir Gıda Platformu Webinarları Başlıyor!

Sürdürülebilir Gıda Platformu Webinarları Başlıyor!

Bu haber 32967 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Sağlıklı, güvenilir ve daha iyi gıdayı ulaşabilir kılacak gıda sistemlerinde değişimi hızlandırmak üzere Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ve Sürdürülebilirlik Akademisi öncülüğünde kurulan, “Sürdürülebilir Gıda Platformu” 22 Aralık’ta webinar serisinin ilki; Sürdürülebilir Tarım İlkeleri konusundaki webinarı gerçekleştiriyor. 

 
Sürdürülebilir Gıda Platformu’na üye markalar arasında Aromsa, Balparmak, Chep Türkiye, Danfoss, Eker, G&T Enerji, Hayat,İntertek,La Lorraine,Lesaffre Leroy, Kalite Sistem Mérieux NutriSciences, Metro, Migros, Murat Bey,Pınar, Reis, Sütaş, Uludağ İçecek, Ülker gibi güçlü değişim lideri markalar yer alıyor


Tarımın çevresel,sosyal ve ekonomik boyutlarının sürdürülebilirlik perspektifinden bütüncül bir yaklaşımla ele alınacağı online webinarda Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi bölümünden Prof. Dr. Erdoğan Güneş, Yıldız Holding Global Sürdürülebilirlik Proje ve İletişim Genel Müdürü Begüm Mutuş ,Reis Gıda kurucusu Mehmet Reis ve Metro Türkiye Meyve & Sebze Kategori Müdürü Birol Uluşan yer alacak

Sürdürülebilir Gıda Platformu 

 
Sürdürülebilirlik Akademisi ve Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası’nın (TÜGİS) öncülüğünde 2015 yılında kurulan Sürdürülebilir Gıda Platformu, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini ve Türkiye’nin Onbirinci Kalkınma Planını da sahiplenerek "Sürdürülebilir gelecek için sürdürülebilir gıda" ilkesi doğrultusunda sürdürülebilir gıda ile ilgili konularda bütüncül bir yaklaşımla çalışmalar yaparak, hızla endüstriyelleşen ve küreselleşen gıda sektörünün, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir gelişim modeli geliştirmesine yön vermek için çalışmalar yapmaktadır. Platformun amacı, günümüz ve gelecek nesiller için sağlıklı, güvenilir ve daha iyi  gıda hedefi doğrultusunda değişim ve dönüşümünü hızlandırmak için çalışmaktır.

 

Sürdürülebilirlik Akademisi 

 
Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir gelecek ve kalkınma için iş dünyasında sürdürülebilirlik dönüşümünü hızlandırmada öncü olmak misyonu ile ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapmak amacı ile kurulmuş kâr amacı gütmeyen bir sosyal girişimdir. Türkiye’de, iş dünyasında sürdürülebilir iş modellerinin yerleşimi, gelişimi ve toplumda sürdürülebilir yaşam şeklinin gelişimi için global yaklaşımla sürdürülebilirlik çalışmaları yapan Sürdürülebilirlik Akademisi; güçlü sürdürülebilirlik platformları yaratarak bu alanda önderlik yapmaktadır. Bu kapsamda Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir gelecek için çalışan ve iş süreçlerine sürdürülebilirliği yerleştiren ve yerleştirmeyi hedefleyen ulusal ve uluslararası kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve devlet iş birliğiyle; araştırmalar, konferanslar, seminerler, workshoplar, kurumsal eğitim çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri ve üniversite gençliğine yönelik bilgilendirme çalışmalarını yürütmektedir. Sürdürülebilirlik Akademisi, gerçekleştirdiği tüm çalışmalarının karbon ayak izlerini silmektedir. 

ETİKETLER :
AAAAA EKİCİ SNOB AKKOMARKA-1 Ülker Vegan Çikolata

ÖNERİLEN HABERLER

EKİCİ ÖDÜL BANNER Reis Gıda Metro Türkiye
KAHVE DÜNYASI