KFC, Çin’de Otonom Gıda Araçlarını Hizmete Sundu.

KFC, Çin’de Otonom Gıda Araçlarını Hizmete Sundu.

Bu haber 22371 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

KFC fast food restoran zinciri, müşterilere tavuklarını insan temasını en aza indirecek ve sosyal mesafeyi teşvik edecek şekilde servis etmek için otonom 5G yiyecek araçlarını Çin'de kullanıma sundu. 


KFC Çin tarafından hayata geçirilen bu uygulama kapsamında, sürücüsüz araçların Şangay'da hizmete sunuldu. Müşterilerin sipariş vermek için sadece dokunmatik ekranı kullanarak ürünlerini seçmeleri ve ardından QR kod ile ödeme yapmaları gerekiyor. Ödeme yapıldıktan sonra ise müşterilerin siparişlerini alabilmeleri için teslimat bölmesi açılıyor. 


29 Milyon Dolarlık Yatırım

 
İddia edilene göre bu otonom araçlar, kısa bir süre önce bu mini gıda araçlarının seri üretimi için 29 milyon dolar yatırım alan ve Pekin merkezli bir otonom teslimat servisi şirketi olan Neolix tarafından geliştirildi. Söz konusu araçlar, engelleri tespit edip bunlardan kaçınabiliyor ve saatte maksimum 50 km hız yapabiliyor ve tek bir şarjla 100 km yol alabiliyorlar. 
Neolix şirketi, bir başka fast food restoran zinciri olan Pizza Hut için de benzer bir otonom teslimat aracı geliştiriyor. Pizza Hut, daha önce de Japon otomotiv devi Toyota'nın geliştirdiği ve CES 2018'de sergilediği otonom aracı, pizza teslimatları için kullanmayı planlandığını açıklamıştı.

 
KFC’nin sürücüsüz minik araçları şehirde 


COVID-19 pandemisi ile birlikte hayatımıza giren sosyal mesafe kuralları nedeniyle insanlar mümkün olduğunca temassız ödeme yöntemleri ve teslimatı tercih etmeye başladı. Bu uygulama çeşidini otonom araçlarıyla birleştiren KFC, 5G teknolojisini “food trucks” adını verdiği minik yemek araçlarında kullanıyor.

ETİKETLER :
AAAAA EKİCİ SNOB AKKOMARKA-1 Ülker Vegan Çikolata

ÖNERİLEN HABERLER

EKİCİ ÖDÜL BANNER Reis Gıda Metro Türkiye
KAHVE DÜNYASI