Sabri Ülker Vakfı Yayınları  “Anadolu Mutfağımızın Lezzetli ve Sağlıklı Reçeteleri”ni   Okurlarla Buluşturuyor.

Sabri Ülker Vakfı Yayınları “Anadolu Mutfağımızın Lezzetli ve Sağlıklı Reçeteleri”ni Okurlarla Buluşturuyor.

Bu haber 11773 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Gıda, beslenme ve sağlık alanındaki bilgilerin topluma ulaşması amacıyla projeler geliştiren Sabri Ülker Vakfı, dengeli ve sağlıklı beslenmeyi temel alan çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor.

  
Vakıf yayınlarının okurla buluşturduğu "Anadolu Mutfağımızın Lezzetli ve Sağlıklı Reçeteleri’" alanında uzman yemek yazarı Sahrap Soysal’ın dokunuşlarıyla tekrar yorumlanan Türk Mutfağı’nın geleneksel tariflerinden oluşuyor. 

 
Dünyadaki sağlıklı beslenme trendlerine uyarlanarak yorumlanan 20 ilden 60’tan fazla tarif, gelecek nesillere lezzetli ve sağlıklı Türk Mutfağı’nın tanıtma hedefiyle de raflardaki yerini alıyor. Türk Mutfağı’nı şekillendiren ve Türk Mutfağı’nın dünya mutfakları arasında özel bir yere sahip olmasını sağlayan özenle seçilmiş özgün lezzetler, Anadolu Mutfağımızın Lezzetli ve Sağlıklı Reçeteleri’yle okuyucusuyla buluşuyor. Kayseri’den Muğla’ya, Erzincan’dan Gaziantep’e uzanan 20 ilden seçilmiş kendine has tarifler, gündelik yeme içme alışkanlıkları kadar özel gün ve davetleri de süsleyen alternatiflerden oluşuyor.

  
Geleceğin yetişkinlerini sağlıklı beslenme konusunda bilinçlendirme amacı güden Sabri Ülker Vakfı, yetişkinleri de bu amaca dahil ederek Anadolu Mutfağı’nın lezzetli ve sağlıklı tariflerini gelecek nesillere aktarmaları için her evin kütüphanesinde yer alması gereken Anadolu Mutfağımızın Lezzetli ve Sağlıklı Reçeteleri’ni okurla buluşturuyor.

  
Ünlü yemek yazarı Sahrap Sosyal’ın elinden hazırlanmış birbirinden lezzetli reçeteler aynı zamanda o bölgenin yemek kültürünü hikaye eden güçlü bir içerikle sunuluyor. Yöreye özgü malzemelerle ve o yöreye ait pişirme teknikleriyle hazırlanan tarifler tüm öğünleri kapsayan geniş bir yelpazede veriliyor. Hamur işlerinden tencere yemeklerine, tatlılardan zeytinyağlılara ülkenin dört bir yanından özenle seçilmiş sağlıklı tarifler lezzet avcılarının arşivlerinde önemli bir kılavuz olmaya hazırlanıyor.

 
Kitap Kasım ayı itibariyle tüm kitapçılarda satışa sunulurken, cep kitabı versiyonu ise Şok Marketlerde satışa çıkacak. 

ETİKETLER :
AAAAA EKİCİ SNOB AKKOMARKA-1 Ülker Vegan Çikolata

ÖNERİLEN HABERLER

EKİCİ ÖDÜL BANNER Reis Gıda Metro Türkiye
KAHVE DÜNYASI