GTD, Hindistan'da Sokak Lezzetlerimizi Tanıtıyor

GTD, Hindistan'da Sokak Lezzetlerimizi Tanıtıyor

Bu haber 1824 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Gastronomi Turizmi Derneğinin İzmir Menderes temsilciliğini yürüten ve aynı zamanda Menderes ilçesinde gıda sektöründeki çalışmalarıyla tanınan Doç. Dr. Turgut Gümüşoğlu'nun katkılarıyla İzmir sokak lezzetleri Hindistanlılarla Yeni Delhide dünyanın en büyük sokak lezzetleri festivalinde buluştu.

Doç Dr. Turgut Gümüşoğlu, İzmir Menderes’te Prof.Dr. Kamuran Elbeyoğlu ve Dr. Osman Sirkeci ile birlikte akıllı tarım, sağlıklı beslenme ve yaşam konularında çeşitli araştırmalar yapmakta ve eğitimler verİYOR.

9 Eylül Üniversitesi’nde sürdürmüş olduğu akademisyenlik hayatının yanında Menderes'te 15 Bin m2 kapalı alanda akıllı serasında ürettiği ürünlerle geliştirdiği kendi tescilli sebze türleri ile Türkiye ekonomisinde önemli gelişmelere önderlik edecek çalışmalar yürütüyor.

Gümüşoğlu tescilledikleri yerel ürün türleri ile hem gıda sektöründe dışa bağımlılığı ortadan kaldıracak hem de vatandaşımızın daha sağlıklı beslenmesine katkılar sunacak çalışmalarını sürdürüyor. Ekibiyle birlikte sürdürdüğü bu çalışmalar hem dünyanın çeşitli ülkelerinde görücüye çıkmakta hem de Menderes'te tüm Mendereslilere geleneksel tarım faaliyetlerinin yanında bu akıllı tarım uygulamalarıyla da yeni gelir kaynakları yaratacak.

ETİKETLER :
AAAAA EKİCİ SNOB AKKOMARKA-1 Ülker Vegan Çikolata

ÖNERİLEN HABERLER

EKİCİ ÖDÜL BANNER Reis Gıda Metro Türkiye
PASTAVİLLA MAKARNA KAHVE DÜNYASI