Yılbaşı Sofrasında Balık ve Deniz Ürünlerinden Vazgeçemeyenler İçin  Sağlık ve Lezzet Dolu Bir Tarif

Yılbaşı Sofrasında Balık ve Deniz Ürünlerinden Vazgeçemeyenler İçin Sağlık ve Lezzet Dolu Bir Tarif

Bu haber 1580 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Sağlığı ve lezzetiyle tüketicilerin en çok tercih ettiği gıdalar arasında yer alan balık ve deniz ürünleri yılbaşı sofralarının da gözdesi. Ton balığından dondurulmuş deniz ürünlerine kadar pek çok lezzetle yapılacak tarifler yılbaşı sofralarına renk katıyor. Ünlü şef Somer Sivrioğlu, bu özel günde sofraların yıldızı olmaya aday Dardanel’li bir tarif paylaşıyor.

2022 yılının bitimine sayılı günler kaldı. Yeni bir yılı, sevdikleriyle güzel bir sofrada karşılamak isteyenler yılbaşı menüsü arayışına başladı. Balık ve deniz ürünleri gerek faydaları gerekse lezzetiyle, kutlama sofrası kurmak isteyenler için güzel bir seçim olarak öne çıkıyor.

Dünyanın pek çok ülkesinde, yılbaşı yemeklerinde balık ve deniz ürünleri servis etmek bir gelenek olarak kabul ediliyor. İster samimi aile yemekleri olsun isterse büyük kutlamalar; aperatiflerden salatalara, ana yemeklerden tatlılara kadar pek çok tarifte denizden gelen bir lezzete yer veriliyor.

Protein ve Yüksek Omega 3 içeriyor

Balık ve deniz ürünlerinin bu kadar vazgeçilmez olmasının nedeni lezzetin yanı sıra faydalarından kaynaklanıyor. İyi bir protein kaynağı olmasının yanında potasyum, magnezyum, çinko, selenyum, fosfor, iyot, demir gibi mineraller içeriyor. Ayrıca omega-3 gibi vücudumuz için gerekli olan yağ asitlerini yüksek oranda barındırıyor. İnsan vücudu bunları üretemediği için besinlerle birlikte alınması gerekiyor.

Bu özellikleri sayesinde balık ve deniz ürünleri bağışıklığı destekleyerek birçok hastalığa karşı koruyucu etki sağlıyor, vücut direncini yükseltiyor.

Uzmanlar, çocukların ve yetişkinlerin düzenli olarak, haftada en az iki öğün balık tüketmesini tavsiye ediyor. Sağlıklı beslenme açısından balığın yanında tamamlayıcı olarak mevsim sebzelerine bolca yer verilmesini öneriyor.

Okyanusların en sağlıklı ve en tazeleri arasından seçtiği lezzetleri tüketiciyle buluşturan Türkiye’nin balık ve deniz ürünleri uzmanı Dardanel, ton balığından dondurulmuş ürünlere kadar yılbaşı sofrasının yıldızı olmaya aday. Mutfaktaki ustalığını Dardanel lezzetleriyle birleştiren ünlü şef Somer Sivrioğlu da bu gece için özel bir tarif hazırladı.

Yılbaşı Sofrası İçin Ünlü şef Somer Sivrioğlu’ndan Dardanelli tarif:

DARDANEL JUMBO KARİDES VE SOMONLU ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

 

Malzemeler:

200 gr Dardanel Jumbo Karides

200 gr Dardanel Somon Dilim

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım kuru soğan

4 diş sarımsak

1 adet domates

300 gr arpa şehriye

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

1 yemek kaşığı krema

2 bardak su

½ bardak rendelenmiş parmesan

4 dal maydanoz

 

Yapılışı:

İlk olarak zeytinyağını tencereye alıyoruz. Daha sonra küp doğradığımız soğanı ve sarımsağı ilave edip pembeleştiriyoruz. Arpa şehriyeyi ekliyoruz ve rengi dönünceye kadar kavuruyoruz. Arpa şehriye iyice kavrulduktan sonra içine domatesi ekliyoruz. Tuz ve karabiberi ekleyip son olarak su ilave ediyoruz. Bir taşım kaynattıktan sonra altını iyice kısıp yaklaşık 8 dk kadar pişiriyoruz. Arpa şehriye pişerken somonu küp küp doğruyoruz. Bir tavaya zeytinyağı koyuyoruz.  Karides ve somonları ekliyoruz. Çok az sote ettiğimiz karışımımızı pilava ekliyoruz. Kapağı kapatıp yine 8 dk kadar demlendirerek karidesler ve somon pişene kadar pişiriyoruz. Pilavımız iyice demlendi. Altını kapadıktan sonra bir kaşık krema ve parmesan rendeleyip son kez karıştırıyoruz. Ve 5 dk kadar dinlenmeye alıyoruz. Dardanel Jumbo Karides ve Somonlu Arpa Şehriyemiz hazır. Son olarak üzerine bir parça maydanoz ekliyoruz. Afiyet olsun.

 

DARDANEL

Türkiye’yi konserve ton balığıyla tanıştıran ilk marka olan Dardanel, 1984 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor. Çanakkale ve İstanbul’daki fabrikalarında ürettiği ton balığı, deniz ürünleri ve sandviçleriyle kendi sektörünün lideri olmayı sürdüren Dardanel, 2022 yılı itibarıyla Jazzy markasıyla kedi ve köpek maması sektörüne girdi. 3000’e yakın istihdamıyla yeni yatırımlarına devam eden şirket, 2022 Brand Finance Turkey 100 ve Fortune 500 Türkiye listelerinde yer alıyor. Dardanel, 25 ülkeye yaptığı ihracat ile Türkiye’nin gıda ihracatında da en hızlı büyüyen şirketlerinden biri konumunda.

ETİKETLER :
AAAAA EKİCİ SNOB AKKOMARKA-1 Ülker Vegan Çikolata

ÖNERİLEN HABERLER

EKİCİ ÖDÜL BANNER Reis Gıda Metro Türkiye
KAHVE DÜNYASI