Gelişim Üniversitesinden Türk Mutfak Kültürü ve Temel Tarifler Kitabı..

Gelişim Üniversitesinden Türk Mutfak Kültürü ve Temel Tarifler Kitabı..

Bu haber 76786 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin eğitime büyük katkısı olan Türk Mutfak Kültürü ve Temel Tarifler kitabı yayınlandı. Türk mutfağının lezzetlerini yansıtan 134 çeşit yemek, geçmişi, tarifi ve besin değerleriyle birlikte Türk Mutfak Kültürü ve Temel Tarifler kitabında yerini aldı. Okulun yayınevinden çıkan kitap, üniversitenin öğretim elemanları Doç. Dr. Serdar Çöp, Eğitmen Şef Erkan Kıyıcıoğlu ve Öğretim Görevlisi İ. Levent Demirçakmak tarafından kaleme alındı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin eğitime büyük katkısı olan Türk Mutfak Kültürü ve Temel Tarifler kitabının lansmanı 7 Eylül tarihinde Kemer Country Club Hotel’de Ekol Food ev sahipliğinde gerçekleşti. Okulun yayınevinden çıkan kitap, üniversitenin öğretim elemanları Doç. Dr. Serdar Çöp, Eğitmen Şef Erkan Kıyıcıoğlu ve Öğr. Gör. İ. Levent Demirçakmak tarafından kaleme alındı.

Türk mutfağının lezzetlerini yansıtan 134 çeşit yemek, geçmişi, tarifi ve besin değerleriyle birlikte Türk Mutfak Kültürü ve Temel Tarifler kitabında yerini aldı. Kitabın, yeni eğitim almaya başlayan lise ve üniversite öğrencileri için de iyi bir kaynak olması bekleniyor. “Söz uçar, yazı kalır” düsturundan yola çıkarak yazılan bu eser, Türk mutfağında çeşitli kültürlerin iz bıraktığı yöresel lezzetleri tanıtıyor ve uygulama detaylarını öğretiyor. Çok geniş bir yelpazeye sahip olan Türk mutfağında yer edinmiş tüm yemekler ancak bir külliyat ile bir araya getirilebileceği için bu kitapta daha ziyade öne çıkan lezzetler ele alınmış.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Serdar Çöp, kitapla ilgili görüşlerini şöyle paylaşıyor: “Kadim Anadolu toprakları, yüzyıllardır farklı kültürlerin, dinlerin ve dillerin yaşadığı bir coğrafya olarak varlığını sürdürüyor. Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan bu topraklar birçok mirası da hayatta tutuyor. Bu miraslardan birisi de mutfak kültürüdür. Somut olmayan kültürel miraslar arasında önemli bir yer teşkil eden mutfak kültürü, insanların zamanla ortaya çıkardıkları beslenme alışkanlıkları, sofra adabı, yöresel ürünleri ve gelenekleri gibi çeşitli unsurları içeren bir hazinedir. Bu hazine, nesiller boyunca varlığını korumalı ve yaşatılmalıdır. Bunun için bu mirasın öğretilmesi, uygulanması ve ortaya eserler konularak kalıcı hale getirilmesi önem taşıyor. Alana katkı sağlamasını dilediğimiz kitabın yazım ve yayım aşamasında emeği geçen Öztiryakiler AŞ’ye, Ekol Food AŞ Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Önder Bilen’e, Dr. Öğr. Üyesi Merve Bayram’a, Arş. Gör. Gizem Hülağa Kaderoğlu’na, Arş. Gör. Muzaffer Çakmak’a, Arş. Gör. Oğuzhan Köklü’ye, Arş. Gör. Onur Akgül’e, Eğitmen Şef Murat Mutlu Tokay’a, Kemal Şahanlık’a ve Ahmet Şenol Armağan’a katkıları için teşekkür ederiz.”

ETİKETLER :
AAAAA EKİCİ SNOB AKKOMARKA-1 Ülker Vegan Çikolata

ÖNERİLEN HABERLER

EKİCİ ÖDÜL BANNER Reis Gıda Metro Türkiye
30 AĞUSTOS BAYRAM PASTAVİLLA MAKARNA KAHVE DÜNYASI